Set za punjenje auto klima

Da li bitno koja je temperatura u okruženju pri punjenju klima sistema?

Kako bi se pravilno napunio vaš rashladni sistem na autu, spoljašnja temperatura u toku punjenja ne bi trebala biti niža od 19C. Pri nižim temperaturama sistem neće biti u mogućnosti da generiše dovoljan pritisak za očitavanje na manometru.

Koji je rok trajanja proizvoda?

Rok trajanja je neograničen. Bocu sa manometrom možete koristiti neograničen broj puta, ukoliko ne potrošite sadržaj boce pri prvom punjenju.

Koliko treba napuniti sistem rashladnim gasom?

Pogledajte uputstvo

Šta napraviti kada se sistem prepuni?

Kada se sistem prepuni kompresor će prestati s radom, i istovremeno će vaš klima uređaj duvati topli vazduh. U ovom slučaju preporučujemo da se obratite vašem serviseru.

Očitavanje na manometru je u crvenoj zoni. Zašto?

Proverite da li ja auto upaljen, da li klima uređaj radi i postavljen je na max brzinu i na najhladniju temperaturu. Ukoliko problem i dalje postoji, kontaktirajte vašeg servisera, obzirom da se verovatno radi o kvaru na rashladnom sistemu.

Nakon punjenja vazduh iz klima uređaja nije dovoljno hladan, da li treba još dopunjavati sistem?

Proverite manometrom da li sistem napunjen u potpunosti. Ako jeste, verovatno postoji kvar u sistemu i preporučujemo da kontaktirate vašeg servisera, dopunjavanje će uzrokovati da se sistem prepuni. Ukoliko nakon punjenja sistem pokazuje da nije napunjan do kraja, verovatno postoji mogućnost da sistem propušta freon zbog rupa u sistemu, najčešće na gumenim delovima koje treba zameniti.

Kako da lociram servisni ventil niskog pritiska?

Slika tipičnog klima sistema u vozilu


Pozicija servisnog ventila niskog pritiska zavisi o modelu vozila, možete ga razlikovati od ventila visokog pritiska po tome što ima manji konektor i deblje dovodno crevo, kuplung na crevu manometra može se spojiti samo na servisni ventil niskog pritiska.Za sa pitanja u vezi punjenja klima kontaktirajte nas:

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Tel: +381 (0)11 3981 523
Mob: +381 (0)63 63 26 27